Quant temps vam viatjar?

Vam aterrar a Buenos Aires el 15 de novembre de 2008, hem tornat a Catalunya entre el 7 i el 20 de maig de 2009. 6 mesos.

Quin va ser el nostre recorregut?

Para ver por donde hemos pasado exactamente clickar en MAP y luego en ampliar (+). more...

LES FOTOS DEL VIATGE

Les podeu trobar a:

www.picasaweb.com/patrukinha

dimarts, 17 de març del 2009

Carnavals a Recife i Olinda, el retrobament







Qui pot imaginar-se un carnval al Brasil? Bé, la veritat és que avui en dia gairebé tot el món en té una imatge força clara. Almenys a priori. Bé, els que l'hem viscut de prop us hem de donar una petita notícia: no us creieu tot allò que es veu per la televisió.

El carnaval per als brasilers és com la missa pels cristians, en teoria obligatòria. Així que mig país es paralitza ja sigui perquè participa activament al carnaval o bé perquè són no practicants i es queden a casa descansant durant la setmana festiva.

Per tant, el que sí que us podem dir és que el carnaval es viu intesament, especialment en tres punts del país: Rio de Janeiro, Salvador de Bahia i Recife/Olinda. Evidentment, hi ha molts altres llocs on el carnaval se celebra, però, sense la rellevància dels citats.

Primer mite que cal desmuntar: no a totes les ciutats i pobles on s'organitza carnaval hi ha noies i nois sense gaire roba ballant samba i movent fantasies i plumons. Això, amics i amigues, és el que ens venen a la televisió. I de fet, només passa a Rio de Janeiro. Més enllà, del sambòdrom carioca, els carnavals es forneixen de matisos molt interessants, agafant certes característiques tot depenén de les influències, com ja vam comentar a Salvador, de les que provenen d'Àfrica, per exemple.

Recife va ser el carnaval escollit i també el punt de retrobament entre les dues parts del viatge. Amb l'esquip 1: la Isa i en Xevi, que baixaven de Belém, de passar el Fòrum Social Mundial i de l'altre, l'equip 2: format per la Patri i jo, en Dani, que veníem del sud.

El resultat de tot plegat van ser 5 dies plens de moviment: sortides per veure l'espectacle, diversió, pluja, més pluja, concerts, malaltia, un apartament compartit i diverses impressions.

Per mostrar-vos una pinzellada molt minsa del que vam veure, tan sols tres fotos. La primera un carrer d'Olinda ple amb els tradicionals ninots que podrien ben bé ser una barreja arriscada entre un gegant i capgros de la cultura popular catalana. La segona, mostra d'efectivitat pel retrobament. I la tercera, una foto de família amb amics que la Isa i en Xevi van fer de camí cap als carnavals.






5 comentaris:

Josep M. Ferrer ha dit...

Què engrescador!!! La primera foto em recorda els cercavil·les catalans, però suposo que amb una simbologia molt diferent a la nostra. Felicitats per aquesta bona experiència. Seguiu gaudint del viatge i sobretot molta salut!!!

caro ha dit...

vaia vaia... pero que bo pinta teñen estes carnavais!!
bicos e saude

Anònim ha dit...

Ei caminantes!!
estava fent una ullada al blog i m'estava morint d'enveja!!!
Espero que tot segueixi tan bé i aprofiteu-ho..ja hi seria jo!!!
Una abraçada!!!!!!!!!!!!!!!!

CRIS ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
CRIS ha dit...

GUAPINYOSS! No sabeu l'il.lusió que m'ha fet saber que torneu a viatjar junts de nou!I les ganes que m'han vingut, de carregar-me la motxil.la a l'esquena i a caminar amb vosaltres altre cop!! Per aquí se us troba a faltar... Però ja hi haurà moments per fer mil birretes quan torneu, així que ara disfruteu tot el qeu pugueu dels paisatges: ORGÀSMICS I VIBRANTS que descobrireu a Bolívia! Ah!I empapeu-vos de les costums, les colorides "polleras",de la música andina amb les tradicionals zampoñas i quenas, del menjar, dels riures tímids de la gent andina i com no, del quechua y l'aymara de l'altiplà!

Disfruteu de tot això i seguiu aprenent amb cada pas que aneu fent i cada país que aneu visitant!

Us envio un petonàs gegant des de Celrà! Mil abraçades! I sapigueu que d alguna forma, des d'aquí, segueixo viatjant amb vosaltres, recordant moltíssims moments!
Ara gràcies al Blog, us puc seguir les passes! Muaaaaaaaaaaa Cris